SUMATRA Mandheling Swiss Water Decaf

8.00

hutné a sladké telo s hladkou dochuťou kakaa, nízka acidita
SCA: 82

250 g

Na sklade

Kategórie:

Popis

Ostrovy Indonézie vytvorené vulkanickou činnosťou majú ideálnu pôdu pre rast kávovníkov. Preto niet divu, že niektoré z najpopulárnejších káv sveta sú pestované na ostrovoch Sumatra, Sulawesi a Jáva. Asi 15 % produkcie tvorí druh Arabika. Sumatra, 2. najväčší ostrov Indonézie, oplýva kávovými plantážami od začiatku 19. storočia, kedy ich sem doviezli Holanďania. Trvalo takmer 100 rokov, kým boli v hustých pralesoch Sumatry znovuobjavené odrody Arabiky. Behom niekoľkých rokov káva z Indonézie začala dominovať na svetovom kávovom trhu.
Káva Sumatra Mandheling rastie na vulkanických pahorkoch pohoria Leuser v blízkosti prístavu Padang, v západno-centrálnej Sumatre. Názov “Mandheling” pochádza od etnickej skupiny žijúcej v Indonézii.

Káva je odkofeínovaná použitím procesu “Swiss Water Decaf”, vyvinutým spoločnosťou Swiss Water Decaffeinated Coffee. Počas procesu sú kávové zrná premývané a fermentované v horúcej vode s cieľom pozbaviť ich 99,9 % kofeínu.

V hodnotení SCA dosiahla táto káva 82 bodov!

KULTIVAR
S-lines, Ateng

NADMORSKÁ VÝŠKA
760 až 1550 metrov nad morom

SPRACOVANIE
Swiss Water Decaf

ZBER
Január – Marec 2019